By didiet

Di tatar Sunda banyak sekali permainan anak-anak, yang dalam bahasa setempat dinamakan kaulinan budak. Banyak diantara permainan tersebut harus dimulai dengan mencari siapa yang harus jadi pemain penjaga alias kucing atau ucing, seperti permainan bancakan atau ucing sumput.

Nah, untuk menentukan siapa yang menjadi ucing ini ada beberapa cara yang bisa dipakai, seperti menarik kumpulan rumput yang salah satunya sudah diberi simpul sebagai tanda yang mendapatkannya akan menjadi kucing. Cara lainnya adalah dengan meletakkan curuk, alias jari telunjuk ke telapak tangan salah seorang game master. Setelah semua peserta meletakkan jari telunjuknya, maka dimulailah nyanyian cingciripit :

Cingciripit, tulang bajing kacapit,
kacapit ku bulu paré,
bulu paré seuseuketna,
jol, pa’ dalang mawa wayang, Jékjéknong !

/*
Cingciripit, tulang tupai terjepit,
terjepit oleh bulu padi,
bulu padi yang bagian tajamnya,
jol, pa’ dalang bawa wayang, Jékjéknong !

Cingciripit, squirel bone was hit,
hited by hairy rice,
the hairy rice was sharp,
jol, mr.dalang bring wayang, Jékjéknong !

*/

Pada saat kata Jékjéknong, semua peserta harus siap-siap menarik jari telunjuknya, sebab kalau sampai kacapit, terjepit atau tertangkap oleh game master, maka dialah yang akan menjadi ucing-nya. Kalau sampai ada kejadian telunjuk game master yang tertangkap oleh dirinya sendiri, eta mah belegug ngarana :lol:

Terima kasih untuk Hani Hanifah atas pengalihan bahasa Cingciripit ke dalam bahasa Inggris :D


4 Responses to “Cingciripit”


  1. Minggu, 20-April-2008 pukul 1:28 pm

    sudah ada posting baru di blog aku loh.. silahkan baca… ^_^

  2. Sabtu, 21-Juni-2008 pukul 1:32 pm

    hatur nuhun eta jingjiripit teh kau ulinan barudak di pilemburan
    ka asup abdi kapungkur

  3. Sabtu, 21-Juni-2008 pukul 1:34 pm

    Cingciripit, tulang bajing kacapit,
    kacapit ku bulu paré,
    bulu paré seuseuketna,
    jol, pa’ dalang mawa wayang, Jékjéknong

    jadi inget deui masa2 murangkalih kapungkur kkkkk

  4. 4 contru
    Sabtu, 20-Desember-2008 pukul 10:30 pm

    baheula zaman behditu saking arang langkana hiburan kasempetan teh mun aya hajatan kawinan atawa sunatan .biasana mun dina hajatan kawinan sok tatanggapan wayang keur nu mampu mah.sabab naggap wayang golek mah durasi waktu tayangna sapoe sapeuting bari kru na lumayan loba sa team teh munasabah lamun resiko waragadna jadi rada onjoy dibanding jeung nanggap ronggeng.ronggeng gunung maksudna lain ronggeng monyet.sabada walimahan panganten di pajang dipintonkeun ka tamu undangan nu daratang nyambungan perenahna di tepas jajalaneun lawang panto maklum imah di padesaan mah tara ieuh ngabangun imah teh make rencana desain nu diseket ku arsitek komo make program autocad mah jiga ayeuna atawa rancang bangun jiga keur gedong umum tur tingkat jiga gedong mall nukudu di itung daya dukung taneuh na atawa mekenika teknik na jang nangtukeun dimensi tulang beton tihang jeung kolom na.imah harita mah kur aya tilu bagean,tepas tengah imah jeung gowah .kontruksina tina kai papan jeung bilik tipe panggung.mun anu rada beunta mah sok di semi permanenkeun sok umum disebut duduk jendela cenah.aeh kalah ngadongeng imah..balik deui ka panganten tadi tampilan awewena sok make kabaya n sanggul..cucuk gelungna kaciri nogag rias pameunteu sok rada menor make wedak rada camohok teuing kumaha maksudna.nu lalaki make bendo jeung baju(lah naon teh ?)bari keris leutik ditoglengkeun na pesak handap da euweuh tempat panyangcangna..hihi meni maksa hayang mere aksen satria..lain satria FU suzuki ,tapi euweuh rohang da model bajuna pangantenna jiga kitu teu salah panganten mah da saukur didangdanan kujuru rias nyakitu deui juru rias moal daekeun ngarobah pakem bisi kabadi cenah.teuing saha karuhun nu jadi desainerna ngan anehna nepi ka kiwari eta bentuk jas panganten tetep jiga kitu khususna dina hal merenahkeun keris na..eum sok prihatin mun panganten sunda tandang dina tv eta keris nogel leutik na pesak handap teu saimbang jeung jajaka nu jadi modelna..naha euweuh desainer sunda nu wani nga re desain jas panganten lalaki keur nempatkeun keris bari teu kaluar tina pakem ?..teuing atuh. Teu karasa waktu geus teungah peuting ditenggeran ku sicepot kaluar bari ngarengkenek jebles nu ngigel jaipongan sirahna ngadongheak kahareup awakna centang sukuna nu ngan hiji nyuliwa ngelid..gerrr nu lalajo surak bungah naker.dalang tatalu tilu kali sinden jeung nayaga eureun ..sicepot ngadehem terus nyarita bari ngosom khas si cepot..hehe cenah ,meni ngesang geus meunang tilu ronde chan fharat kheneh;;nu lalajo surak deui tanda satuju…!tapi kuring mah teu milu seuri..da wangkid harita mah can akil baleg.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s




Kategori

Pengunjung

Blog Stats

  • 292,252 hits

Yang Lagi Baca Cingciripit

website stats

Yahoo! ID : king_mercury95

Kalendar

Juli 2014
S S R K J S M
« Des    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arsip


Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: